South Slope Two-Family

This renovation of a two-family townhouse in South Slope, Brooklyn provides new amenities to meet the needs of tenants searching for housing that supports daily life as well as work from home.

When the owners decided to improve this rental property around the corner from Greenwood Cemetery, the world had changed. This new reality deeply informed the program, focusing on creating apartments that are safe places to live and work. We referenced passive house efficiency standards for details and equipment specs to reduce the buildings reliance on city infrastructure and supply clean air to the house throughout the year. Along with this overall building approach, the individual apartments offer generous interior living spaces that maximize light and air, a home office zone, and private exterior space.